درمان اختلال يكپارچگي حسي در كودكان
درمان اختلال يكپارچگي حسي در كودكان به چه صورت است ؟
قبل از اينكه به توضيح نحوه درمان اختلال يكپارچگي حسي در كودكان بپردازيم. بهتر است علائم اين اختلال را مورد بررسي قرار دهيم. همان طور كه اشاره شد، اختلال يكپارچگي مي تواند يك يا همه حواس را تحت تاثير قرار دهد.
اين احتمال وجود دارد كه كودكان مبتلا به SPD نسبت به صداها، لباس ها و بافت غذا بيش از حد واكنش نشان دهند. يا در مقابل نسبت به ورودي حسي واكنش كمتري نشان دهند.
برخي از نمونه ها مانند پريدن از روي وسايل بلند يا تاب خوردن زياد در زمين بازي. به عبارت ديگر، اين اختلال در كودكان يا منجر به واكنش شديدي مي شود تا برعكس.
همچنين آنها مي توانند تركيبي از حساسيت بيش از حد و كم حساس باشند. براي مثال، اگر كودكي بيش از حد حساس باشد، ممكن است موارد زير از علائم آن باشد:
• فكر مي كند نورها بيش از حد روشن هستند.
• فكر مي كند لباس ها بيش از حد خارش دارند.
• لمس كردن اشياي نرم برايش دشوار است.
• و …
روش درمان اختلال يكپارچگي حسي در كودكان
هر كودكي كه مبتلا به اختلال يكپارچگي حسي است؛ از علائم، نيازها، مشكلات و عوارض مختلفي برخوردار است. اين مهم است كه بتوان مشكلاتي كه كودك با آن دست و پنجه نرم مي كند را به درستي و دقيق تشخيص داد.
با توجه به آن روش درماني مناسبي را در پيش گرفت. اينكه كودك شما از كودكي مورد درمان و پيگيري قرار گيرد، اهميت فوق العاده زيادي داشته و اثر مثبتي نيز به همراه خواهد داشت.
چرا كه عدم درمان يكپارچگي حسي در كودكان، ممكن است در بزرگسالي فرد را با مشكلات جدي در برقراري ارتباط با ديگران و موقعيت شغلي مواجه كند. براي درمان اختلال يكپارچگي از روش هاي مختلف و گاها تركيبي از چند روش استفاده مي شود. برخي از اين روش ها شامل:
• گفتار درماني
• كاردرماني: از طريق روش هايي مانند آموزش، شناسايي عوامل محرك، مهارت هاي اجتماعي، عوامل محيطي، مهارت هاي بدني و…
• تغيير سبك زندگي
آموزش درمان اختلال يكپارچگي حسي در كودكان
براي آموزش درمان اختلال يكپارچگي حسي در كودكان بايستي تحت نظارت كار درمانگران و متخصصين، روش هاي درماني در پيش بگيرد. بسيار مهم است كه روش هاي درماني به درستي انجام شوند تا نتيجه بخش باشند. براي مثال:
• برخي از كودكان را نياز به فيزيوتراپي دارند: در اين روش به بينايي درماني، شنوايي درماني و روان درماني پرداخته مي شود. براي نمونه در شنوايي درماني (LT)، از افراد مبتلا به مشكلات شنوايي مي خواهد در حين انجام ساير وظايف حركتي مانند راه رفتن روي پرتو تعادل، به فركانس ها و الگوهاي مختلف صدا گوش دادهو مغز را تحريك مي كند.
• برخي از طريق گفتاردرماني درمان مي شوند: هدف از اين روش بهبود مهارت هاي زندگي روزمره كودكان است.
• برخي با استفاده از كاردرماني به نتيجه مي رسند: اين روش بسيار نتيجه بخش است، كاردرمانگران با گسترش دامنه مهارت ها و علاقه مندي ها كودك از طريق مختلف به آن كمك مي كنند تا اين اختلال را كنترل و درمان كند.
https://masiha-rehabclinic.com/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%84-%DB%8C%DA%A9%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DA%86%DA%AF%DB%8C-%D8%AD%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86/
برچسب: درمان اختلال يكپارچگي حسي در كودكان،
ادامه مطلب